Oudehaven en omgeving in Rotterdam

90599400831.jpg Bestel dit boek nu!

Een van de oudste historische stadsdelen is in Rotterdam de Oudehaven en omgeving.

In een notedop beschouwd rijgt zich hier de geschiedenis aaneen van een uitwatering van de Rotte tot de huidige wereldhaven. Daardoor heeft dit gebied in het verleden tal van opmerkelijke episoden aan zich voorbij zien trekken.

Zo zeilde in 1598 Olivier van Noort met vier schepen voor een wereldreis weg, zette de Spaanse veldheer Ambrosio Spinola, als onderhandelaar voor een wapenstilstand, er in 1608 voet aan wal, en logeerden er in hotel Weimar tal van vooraanstaande lieden uit binnen- en buitenland.

In de Oudehaven en omgeving voltrok zich ook een concentratie van tragische gebeurtenissen in de meidagen van 1940. Bleef het gebied na het Duitse bombardement decennialang een lege vlakte die vergeten leek, in de jongste tijd heeft het een opmerkelijke opleving ervaren, waarbij met soms bizarre architectuur de intimiteit van het verloren stadshart is teruggekeerd.

Herman Romer, een geboren Rotterdammer, publiceerde verhalen en dichtbundels, novellen en historische werken.

De unieke schitterende foto¹s roepen een sfeer op die zo typerend was voor deze levendige Rotterdamse wijk.

Terug naar perspublicaties

Terug naar de home page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>