Roman over een verloren stad

Door H.J.H. Hessels, NBD/BIBLION, Januari 2007

Met als centrale figuren een jonge zeeman die in het begin van de 20e eeuw in Rotterdam de vrouw van zijn dromen huwt, en haar familieleden, wordt een beeld gegeven van Rotterdam van 1906 tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog (mei 1940). De auteur legt vooral de nadruk op de sociale en economische ontwikkeling van de stad, waartoe hij naast de hoofdrolspelers een grote stoet kleurrijke personages ten tonele voert. Voor kenners van oud Rotterdam vormen de uitstekende tijdsbeelden met aardige details een aangename herinnering en boeiende lectuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>