Romer's 40e publicatie in boekvorm

nachtegalen-2.JPG In 1965 verscheen Herman Romer’s debuutroman, ‘De nachtegalen zingen niet meer’ (zie foto).

Inmiddels is Romer al weer toe aan zijn 40e publicatie in boekvorm, want in november 2006 verschijnt ‘De danszaal in het duister’.

‘De danszaal in het duister’ vertelt het verhaal van Nicolaas Wielema, een jonge zeeman op de wilde vaart, die net is teruggekeerd uit het door een aardbeving getroffen San Francisco en in Rotterdam uit ‘passagieren’ gaat.

Na een ontmoeting met een meisje, besluit hij zich een jaar later in de Maasstad te vestigen. Hij gelooft in ‘de stad van de toekomst’ en wil er aan wal een nieuw bestaan opbouwen. Door het samengaan met het meisje, maakt hij deel uit van een familie, die zich omhoog wil worstelen uit de sloppen van de oude binnenstad.

In deze 480 pagina’s tellende historische roman, met sterk wisselende scènes, wordt een aantal opmerkelijke vrouwenportretten getekend. In caleidoscopische verhaallijnen eisen ook schelmen en schavuiten hun rol op.

Voorts weerspiegelt het de groei van de stad, tegen haar spectaculair decor met indringende tijdsbeelden. In deze roman, eindigend bij de Tweede Wereldoorlog, ziet, hoort en ruikt de lezer het vooroorlogse Rotterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>