Nieuw: Liefde in berooide dagen

In mei 1945 was Rotterdam in zware ontreddering: stad en haven waren door de Duitsers verwoest, geterroriseerd en leeggeplunderd. Hoe uitbundig het bevrijdingsfeest ook was, mensen waren het morele kompas kwijt. In de winter had zich door hongersnood al pure anarchie voorgedaan.               Die verwarring zette zich voort in de roes van de bevrijding. Zedelijke verwildering en tuchteloosheid lieten zich de eerste tijd niet wegdenken in de losgeslagen samenleving. Tegen dat decor moeten een teruggekeerde dwangarbeider en een voormalige verzetsman hun nieuwe leven opbouwen.                                                             Ook twee jonge vrouwen, niet minder beschadigd door de oorlog, vervullen in de aangrijpende roman ‘Liefde in berooide dagen’ een hoofdrol.                                                                                   De roman wordt op zondag 13 december 2015 om 16.00 ten doop gehouden bij boekhandel Snoek, Meent 126 in Rotterdam Centrum. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>