Nieuw boek in de Boekenweek 2011

84279[1] Kort vóór of tijdens de Boekenweek 2011 verschijnt de eigentijdse stadsroman ‘Wij eisen geluk’. Hieronder een fragment.

‘Alles voltrok zich daarna zó ongelofelijk snel, dat de finale in hun confrontatie was bereikt voordat ze het zich beiden realiseerden. In de tel dat hij een sprong naar haar wilde maken, had ze het busje al in haar hand en spoot hem het traangas recht in zijn ogen.

Bij het gebrul van pijn dat hij uitstootte, voelde ze de koude rillingen langs haar ruggengraat glijden. Hij gilde, jammerde en vloekte. Verblind door het gas kwam hij woest molenwiekend op haar af.

Niet gepland maar instinctief deed ze, nadat hij haar bijna bereikt had, op het nippertje een halve stap opzij. Verder kon ze niet komen omdat er een kastje in de weg stond. Toch was die ene beweging genoeg om een onherroepelijk vonnis te bewerkstelligen.

Op een ongelukkige manier raakte de indringer een voet van haar aan en struikelde half voorovergebogen verder. Eén moment wankelde hij kermend voor het geopende raam met de lage vensterbank. Dan stortte hij met een dierlijke kreet de diepte in.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>